Đurđevac u Vukovaru – jedna kolona


Utorak, 19. studenoga 2013.

Ove godine na dan pada Vukovara u  ''Koloni sjećanja'' sudjelovali su mnogi građani Đurđevca od kojih 150 u organizaciji Grada.  Počast žrtvi Vukovara dostojanstvenim mimohodom i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava  iz Domovinskog rata odali su pripadnici gradskih braniteljskih udruga, profesori i učenici Gimnazije i Strukovne škole, predstavnici gradskih udruga i brojni građani na čelu s gradonačelnikom Željkom Lacković.

Impozantna masa ljudi koja se slila u "jednu" povorku od grada do groblja ostat će doživljaj za pamćenje svim sudionicima koji su zaista redom ostali izvan utjecaja politike i medijskih prepucavanja. Dostojanstvo povorke koja se mirno i u tišini kretala Gradom Herojom, istinski osjećaj pijeteta prema stradalim civilima i braniteljima Grada Vukovara, te zahvala na herojstvu i žrtvi iz koje je nastala slobodna europska Hrvatska, nije moglo biti režirano.

Sudionici povorke kojih je ove godine bilo najviše do sada pokazali su kako se dostojanstveno odnosi prema najvećim vrijednostima Domovinskog rata na kojima je stvarana slobodna Hrvatska i na taj način poslali jasnu poruku i politici i političarima ; " Jedan je Vukovar i jedna je Hrvatska ".

General Markač koji je također sudjelovao u "Koloni sjećanja'' vidjevši đurđevačku zastavu pridružio se i pozdravio svoje Đurđevčane.