Đurđevačke deve s Višnjićem na filmskom setu o generalu Gotovini


Petak, 2. lipnja 2017.

Veliki turistički uspjeh Grad Đurđevca prvo je bilo što je Đurđevac postao dom trima devama, a novi turistički uspjeh je što su Đurđevački pijesci i deve privukli filmski svijet, te postali idealno odredište za snimanje filmskih scena pustinjskih svjetskih lokacija.

Ovom su se prilikom svjetski glumac Goran Višnjić i poznati redatelj Antun Vrdoljak našli u našem gradu, te na Đurđevačkim pijescima koji će na filmskom platnu predstavljati saharske dine Afrike, dok će filmska zvijezda kroz pustinju jahati na đurđevačkim devama u ulozi hrvatskog ratnog heroja Ante Gotovine dok je bio u Legiji stranaca.

Dolaskom deva u Đurđevac pojavio se interes za snimanje scena filma o generalu Gotovini na pijescima, te ideja da naši novi stanovnici posluže za sporedne uloge. U priču se uklopio i ambijent Đurđevačkih pijesaka, te je na kraju produkcija odlučila iskoristiti specifičnu lokaciju i scene snimiti na našem području - rekao je Mario Fuček, predstavnik Turističke zajednice.

Scene s devama snimaju se danas tokom dana i sutra na Đurđevačkim pijescima, ostacima jedine europske pješčane pustinje, a svi zainteresirani mogu doći pogledati filmski set.

Već iduće godine na kino platnima i svojim malim ekranima gledatelji će moći pogledati film s našim devama u sporednoj ulozi i Goranom Višnjićom u ulozi generala Gotovine.

Dolazak poznatih glumaca i redatelja već je privukao brojne znatiželjnike da dođu gledati snimanje, a ovo je još jedna dobra promocija i potvrda da je dolazak deva bio pun pogodak u turističkom smislu.

Foto: R. Rodman