Đurđevačke nogometašice nižu uspjehe na velikim turnirima


Srijeda, 12. prosinca 2018.

Sa prestankom prvenstva Ženski nogometni klub Graničar iz Đurđevca nije stao sa aktivnostima nego se aktivno uključio u futsal te je tu postigao zavidne rezultate i postignuća.

Cure iz Đurđevca sudjelovale su na jakom međunarodnom turniru u Zagrebu u organizaciji Zagreb941 na kojem su se takmičile u dvije ekipe Graničara. Obije ekipe su došle do polufinala, a osim što su pobijedile na turniru, uz prvo osvojile su i 4. mjesto u toj jakoj konkurenciji.

Jedan od najjačih i najpoznatijih turnira u regiji, poznata „Kutija šibica“ bila je sljedeća meta cura iz Graničara. Oba tima uspješno su pobjedila svoje protivnice. Iza njih su ostali i veliki klubovi kao ŽNK Dinamo Zagreb, Meteora Futsal, Žnk Odra i drugi.

Ambicije nisu tu stale, jer se primaju za sudjelovanje na međunarodnom turniru Zagreb winter cup koji uskoro počinje te kao klub sa pozivnicom za sudjelovanje na Kupu hrvatske sa 7 klubova koji se bore za prvenstvo hrvatske u 1. hrvatskoj malonogometnoj ligi za žene.

I kadetkinje postižu dobre rezultate i bore se za svoje mjesto u ženskom nogometu. Jelena Kokša je izabrana u reprezentaciju Sjever na turniru reprezentacija Regija u Splitu.

-No, nismo zaboravili ni domaću regiju, naš grad te sudjelujemo i na malonogometnom turniru Đurđevački Božić te se nadamo da ćemo opravdati povjerenje Đurđevca u svoj tim- rekao je Mladen Tudić.