Konjički klub uspješno osigurao 62 tis. kn za kupnju konja i opreme za terapijsko jahanje


Subota, 28. prosinca 2019.

Konjički klub Đurđevački Graničari uspješno su osigurali nastavak financiranja svojega projekta terapijskog jahanja.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade je odobrilo konjičkom klubu Đurđevački graničari bespovratna sredstva u vrijednosti 62.000,00 kn za projekt pod nazivom Na krilima konja.

Klub je uspješno prijavio projekt na natječaju ministarstva pod nazivom Jednokratne potpore 2019. Dobivena sredstva će se iskoristiti za kupnju konja koji je prihvatljiviji za programe terapijskog jahanja za razliku od dosadašnjeg načina rada terapijskog jahanja na sportskim konjima.

Osim toga projekt obuhvaća izradu rampe za pojahivanje koja je neophodna u radu s osobama s poteškoćama. Također će se iz projekta financirati specijalizirana oprema za konje koja je prilagođena za korisnike terapijskog jahanja te promotivni sadržaji da se skrene pozornost na benefite koje pruža jahanje.

Na taj način konjički klub nastavlja uspješnu priču u suradnji Gradom Đurđevcom sa terapijskim jahanjem gdje postoji veliki broj korisnika, a jahanje nije bilo dostupno do ove godine.

Kupnjom konja i specijalizirane opreme će se uvelike pridonijeti kvalitetnijem radu s korisnicima na obostrano zadovoljstvo svih koji sudjeluju u procesu provođenja programa, a to su korisnici, instruktori i brojni volonteri zaljubljenici u konje.