Đurđevački izviđači na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske


Četvrtak, 27. srpnja 2017.

Izviđači iz Odreda izviđača Picoki iz Đurđevca sudjeluju na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske u Kamanju u Karlovačkoj županiji na samoj rijeci Kupi.

Na velikom logorovanju ove godine sudjeluje oko 1200 izviđača iz Hrvatske iz čak četrdesetak izviđačkih udruga, a tu su i gosti iz Francuske, Belgije, Izraela, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Osim redovitih izviđačkih aktivnosti, smotra je prilika izviđačima za međusobno upoznavanje, druženje i stvaranje planova za nove zajedničke projekte. Nakon što su svi podigli svoje šatore te napravili kuhinje, blagovaonice, tuševe i umivalište te vatrišta, zajedno s prijateljima iz Križevaca, Zagreba, Samobora i Krapine, križevački izviđači krenuli su na aktivnosti prilagođene dobi sudionika.

Najmlađi članovi igrali su zanimljive štafetne i suradničke igre, oni malo stariji bili su u potrazi za blagom, prošli su orijentacijski labirint i penjanje po stijeni, a od volontera Crvenog križa učili o prvoj pomoći. Sve aktivnosti su osmišljene tako da se sudionici smotre upoznaju, razmijene iskustva i surađuju kako bi što uspješnije obavili zadatke, a još ih očekuje noćno orijentacijsko natjecanje.

Iako vrijeme ne ide na ruku izviđačima u Kamanju, jer svakoga dana pada kiša, atmosfera je vesela. Uživaju u ljepotama rijeke Kupe i prirodi koja je okružuje. Izviđači će na Smotri biti 10 dana.

Fotografije: Tomislav Marić