Đurđevački puhači osvojili zlatnu plaketu s pohvalom na 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara


Utorak, 11. lipnja 2019.

Ovog vikenda u Novom Vinodolskom održan je 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara - središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj na kojemu je sudjelovao i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture susret je svečano započeo na Trgu Ivana Mažuranića zajedničkim muziciranjems više od 700 glazbenikaiz 16 orkestara koji su se natjecali u A i C kategorije koncertnog programa. Natjecateljski dio susreta održan je u Novom Vinodolskom, dok su se revijalni programi, osim u Novom Vinodolskom, odvijali na trgovima u Crikvenici i Selcu.

Svoje sudjelovanje na državnom natjecanju orkestri su izborili u okviru županijskih i regionalnih smotri, a nakon svih preslušavanja stručno je povjerenstvo Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac, sa osvojenih 92.75 bodova u C kategoriji koncertnog programa, dodijelilo ZLATU PLAKETU S POHVALOM i flautu na dar.

Čestitamo našim puhačima te njihovom dirigentu i voditelju Božidaru Škurdiji na još jednoj uspješnoj godini i zlatnom rezultatu.