Đurđevački puhači osvojili zlatnu plaketu na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara


Utorak, 13. lipnja 2017.

U Novom Vinodolskom u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

Na Susretu je nastupilo 13 najuspješnijih orkestara iz cijele Hrvatske, od kojih 2 u A i 11 u C kategoriji natjecateljskog programa. Puhački orkestar DVD-a i ostali sudionici izborili su se za svoj nastup nakon prethodno održanih selekcijskih županijskih i regionalnih natjecanja, te samostalnih preslušavanja.

Natjecateljski dio Susreta odvijao se je u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dok je revijalni dio programa održavan na glavnim gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. Susret je započeo svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem više od 500 glazbenika, te su uslijedili pojedinačni nastupi.

Nakon svih preslušavanja, stručno je povjerenstvo Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac pod ravnanjem Božidara Škurdije dodijelilo Zlatnu plaketu za nastup u C kategoriji sa osvojenih 88,50 bodova, što je ujedno drugi bodovni rezultat u ovoj kategoriji. Za postignutu ocjenu, orkestar iz Đurđevca, nagrađen je vrijednom nagradom Yamaha klarinetom.


Program Puhačkog orkestar DVD-a Đurđevac na 31. Susretu:

  1. Ivo Muhvić: Mačekova koračnica
  2. James Swearingen: Invicta
  3. Dmitri Shostakovich / Johan de Meij: Waltz br. 2 iz „Jazz suite br. 2“
  4. Toshihiko Sahashi: Deep Purple Medley