Đurđevački vinari osvojili 11 zlatnih medalja na međunarodnoj izložbi vina u Csurgu


Subota, 24. veljače 2018.

Đurđevački vinari su osvojili čak jedanaest zlatnih medalja za svoja vina na jakoj međunarodnoj izložbi vina u mađarskom gradiću Csurgu, na kojoj su svoja vina ponudili na ocjenu, degustaciju i izlaganje u jakoj konkurenciji uz mađarska, slovačka, križevačka te istarska vina.

Zlatna odličja u Csurgu su dobili: Ivan Baula za sauvignon, Marijanko Ređep za graševinu, Matija Kelić za chardonnay, Martin Zlatec za graševinu, Rajko Megec za Traminac mirisni te pinot bijeli, Vinarija Matočec za chardonnay, Ivan Cvekan za chardonnay, Tomislav Markovica za pinot bijeli te Slavko Šabarić za mješavinu bijelo i pinot sivi.

Tu put ovih vina ne staje, već su ovog vikenda otputovala na prestižnu izložbu vina u Rumunjsku gdje će odmjeriti snage s vinima istočnog Balkana.

Prilikom boravka u Mađarskoj dogovoren i uzvratni posjet naših prijatelja-vinara iz Mađarske koji će se đurđevačkim vinogradarima pridružiti na 35. međunarodnoj izložbi vina Đurđevo 2018.- najavio je Tomislav Markovica, tajnik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.