Đurđevčani se ujedinili, uključite se: potrepštine za stradale u potresu prikupljaju se u Crvenom križu Đurđevac i Domu Mladen Markač


Srijeda, 30. prosinca 2020.

Đurđevac i prigradska naselja su se ujedinili u prikupljanju pomoći stradalima u razornom potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak i Glinu.

Na nekoliko lokacija skupljaju se potrepštine od hrane, nekvarljivih namirnica, higijenskih potrepština, deka, hrane za djecu, a građani od jutra dovoze pune vrećice.

Podsjećamo građane da je u suradnji s Gradom Đurđevcom organizirana sabirna akcija u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac u zgradi iza Doma zdravlja gdje će vas dočekati volonteri kojima možete predati svoje priloge danas do 17 sati i  sutra od 9 do 13 sati.

Udruga sv. Juraj, Udruga Peski-Art Đurđevac, stanovnici kvarta Peski i ostali građani organizirali su spontanu akciju prikupljanja pomoći Podravina za Banovinu, koja se održava danas, a prikupljaju se materijalna sredstva: deke, madraci, topla odjeća, svijeće, baterije, šatori, pelene za djecu, higijenske potrepštine i slično.

Obje lokacije je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči koji je naglasio kako su građani i udruge i ovaj puta pokazali veliko srce i solidarnost kao i kada se dogodio veliki potres u Markuševcu.

-Zahvaljujem svim građanima, volonterima i udrugama na brzoj mobilizaciji ljudi i organiziranju akcija za prikupljanje pomoći. Grad je jutros poslao kamion pun građevnog materijala za obnovu domova, a naši vatrogasci su od jučer u Petrinji na ispomoći. Za pomoć u prijevozu potrepština ponudili su se i naši prijevoznici i naša komunalna tvrtka kako bi prikupljene namirnice i stvari što prije stigle do unesrećenih. Do sada je već prikupljena velika količina potrepština, te ovom prilikom pozivam i ostale građane da se uključe- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.