Đurđevčani uživali u Noći kazališta


Ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

U Domu kulture održala se već tradicionalna Noć kazališta u organizaciji Gradskog kazališta Đurđevac. Noć kazališta dio je projekta Europska noć kazališta, jednodnevne manifestacije posvećene scenskim i izvedbenim umjetnostima. Đurđevčani i njihovi gosti uživali su u izvedbama Kazališta Lectirum i Dramske družine KUD-a Naša lipa Tuhelj.

Program je započeo izvedbom predstave Probudi se Kato u izvedbi Dramske družine Kud-a Naša lipa Tuhelj koja je na smiješan način prikazala događaje u stanu Elvire i Nikole, mladog bračnog para, s kojima živi njena majka. Kada majka i Elvira odluče otputovati u Smrdčec. Nikola i njegovi prijatelji odluče iskoristiti tu neponovljivu životnu priliku, te u stan pozovu Katarinu, mladu glumicu s kojom namjeravaju snimiti filmić.

Posjetitelji su u periodu između predstava mogli uživati u koncertu grupe False Ettoues i na otvaranju izložbe Skice u organizacije Udruge AK46.

Nakon pauze uslijedila je humoristična predstava Sarmica koju je izvelo Kazalište Lectirum. Predstava se sastojala od mnogih priča i dogodovština postarijeg gospodina Saše koji se oženio mladom studenticom Vesnom. Saša postaje ljubomoran i prati Vesnu, a u nevolji mu pomaže bivša žena Kristina. Kad se za situaciju počne zanimati umirovljeni policajac Pero nastaje urnebesna komedija sa sretnim završetkom.