Đurđevčice oduševile Hrvate u Makedoniji


Četvrtak, 15. prosinca 2016.

Ženski vokalni sastav Đurđevčice zajedno sa tamburašima KUD-a Petar Preradović gostovao je u Makedoniji. Društvo hrvatskih iseljenika iz Bitole pozvalo je sastav da ove godine sudjeluje na njihovom tradicionalnom božićnom koncertu te da ih svojim nastupom i pjesmama vrate u njihovu rodnu domovinu.

Koncert je održan u domu za kulturu Bitola na kojem su Đurđevčice i tamburaški sastav izveli 14 tradicijskih božićnih pjesama iz Podravine i ostalih krajeva lijepe naše te su izveli pjesmu Bitola, moj roden kraj na oduševljenje publike. Za nastup su se dugo pripremali i uvježbavali pod vodstvom Kristine Benko Markovica i Tomislava Markovice.

Članovi su slobodno vrijeme iskoristili za upoznavanje Makedonije, odnosno znamenitosti i ljepota grada Bitole u kojem su boravili. Svi su ostali oduševljeni s gostoljubivošću koja ih je dočekala, zabavili su se i upoznali se s različitim kulturama i načinima života. Po povratku su posjetili Skopje i Beograd i vratili su se s puno lijepih dojmova, a njihov repertoar moći ćete moći čuti i u Đurđevcu.