Đurđevčice prve na 13. državnim susretima hrvatskih malih vokalnih sastava


Petak, 4. studenoga 2016.

Ženski vokalni sastav Đurđevčice osvojio je 1. mjesto u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova na 13. državnim susretima hrvatskih malih vokalnih sastava u Bjelovaru. Đurđevčice su nastupile s programom u a capella izvedbi i uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

Susreti hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja u dosadašnjih 67 godina kontinuiranog rada čuva i promiče tradicijsku nacionalnu kulturu u svim njezinim oblicima te potiče amatersko stvaralaštvo različitih profila.

Izbor sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 12 selekcija koje su održane u okviru 11 županijskih smotri i 1 samostalnog preslušavanja. Na 13. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Bjelovaru ove se godine predstavio 21 mali vokalni sastav iz 12 hrvatskih županija s više od 300 pjevača.

Atraktivnosti programa Susreta, osim kvalitete izvedbi, doprinijela je raznolikost glazbenih žanrova koje su publici osigurale bogat i sadržajan repertoar pjesama od klasične glazbe, djela slobodnih stilova i žanrova do bisera izvornog folklora.