Dvije pobjede košarkaša Đurđevca za prvo mjesto na tablici


Ponedjeljak, 24. prosinca 2018.

Ovog vikenda mlađi kadeti đurđevačke Mladosti odigrali su dvije utakmice i ostvarili dvije pobjede.

U subotu, u sklopu Memorijalnog turnira SJEĆANJA, odigrano je 9. kolo Međužupanijske lige mlađih kadeta (M15) između KK Mladost i KK Koprivnica. Rezultat utakmice bio je 55:45 za Mladost. Pobjeda Mladosti niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Trener Matej Baltić dao je priliku svim igračima da zaigraju.

Za KK Mladost nastupili su: Luka Carek, Filip Koprolčec, Luka Tormlin, Giancarlo Šimunic, Andrija Hrženjak, Antun Marić, Domagoj Husnjak, Niko Josipović i Vedran Stanešić. Trener: Matej Baltić.

U nedjelju su košarkaši Mladosti gostovali u Bjelovaru kod ekipe KK Vedi. Ova utakmica odlučivala je o prvaku prvog dijela sezone. U vrlo napetoj, izjednačenoj i neizvjesnoj utakmici Đurđevčani su izborili pobjedu rezultatom 37:38. Od početka susreta rezultat je bio izjednačen i niti jedna ekipa nije ostvarila značajniju prednost. Prva četvrtina završila je rezultatom 11:12 za KK Mladost. Drugu četvrtinu su malo bolje odigrali Bjelovarčani i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 18:16 za Vedi. I treća četvrtina pripala je domaćinima, rezultat 31:27. Đurđevčani se nisu predavali i dvije minute prije kraja utakmice rezultat je bio izjednačen 36:36. U sljedećem napadu Đurđevčani zabijaju, ali 8 sekundi prije kraja utakmice rade namjernu osobnu pogrešku. Bjelovarčani imaju dva slobodna bacanja i loptu za napad. Pogodili su jedno slobodno bacanje i nisu uspjeli iskoristiti napad te Đurđevčani ostaju i dalje prvi na tablici.

Za KK Mladost igrali su: Luka Carek, Filip Koprolčec, Luka Tormlin, Andrija Hrženjak, Antun Marić, Domagoj Husnjak, Niko Josipović, Patrik Fišer i Vedran Stanešić. Trener: Matej Baltić.