Dvodnevno izdanje Kukuričeka


Ponedjeljak, 23. lipnja 2014.

Ove godine po prvi puta Udruga Dječje glazbene igre "Kukurijek" Đurđevac organizirala je dvodnevno obilježavanje Kukuričeka. Tako su na Trgu sv. Jurja, nakon otvorenja, u subotu i nedjelju održane kreativne radionice na kojima su svi zainteresirani mogli naučiti nešto novo. Kreativne radionice bile su uvertira za održavanje 12. Međunarodnog dječjeg glazbenog festivala "Kukuriček 2014.".

Tako su najmlađi u subotu mogli uživati i naučiti nešto na radionicama OBOJIMO NAŠ GRAD (Organizator: Gradska knjižnica Đurđevac), IZRADIMO SAMI KNJIGE SVOJE (Organizator: Ručni uvez ZORANOSKE), IZRADA TRADICIJSKIH GLAZBALA (Organizator: Udruga “Kukurijek”), BREAKDANCE RADIONICA (Organizator: Breakdance klub N.R.G.) i KUKURIKU, DOBAR DAN (Organizator: ANDREJART, Obrt za dizajn i usluge), te u nedjelju na radionicama KARATE KID’S (Organizator: Karate klub Đurđevac), UP LANGUAGE PLAYGROUND (Organizator: UP-škola stranih jezika), FRIZURA TREND ZA TREN (Organizator: Udruženje obrtnika Đurđevac, sekcija frizera, Strukovna škola Đurđevac) i OBLIKOVNA KERAMIČKA RADIONICA (Organizator: TERRA, izrada unikatne keramike), dok je nedjeljna večer bila je rezervirana za 12. Međunarodni dječji glazbeni festival "Kukuriček 2014.".

U prepunoj srednjoškolskoj dvorani s početkom u 19:30 h održan je 12. Međunarodni dječji glazbeni festival "Kukuriček 2014." na kojem su nastupila 22 izvođača iz Hrvatske, Srbije i Bugarske, čiji je nastup pomno pratio žiri u sastavu Božica Jelušić (književnica), Tihomir Klauček (ravnatelj Glazbene škole "Fortunat Pintarić") i Rajko Stilinović (direktor Festivala). U revijalnom programu Festivala nastupili su Dino Jelusić, Ethnotine i Autoput, a posjetitelje su kroz program vodili voditelji Ena Vlahović iz Đurđevca i Frano Ridjan (voditelj emisije Dobro jutro, Hrvatska). Iz prvih redova Festival su pratili gradonačelnik Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Udruge "Kukurijek" Kristina Benko Markovica, župan Darko Koren, saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, te mnogi drugi uvaženi gosti.

  • Glavnu festivalsku nagradu, Grand prix, osvojila je Nikoleta Sačkova iz Bugarske za pjesmu "Povei vetre",
  • Nagrada za najbolji tekst pripala je Ljljani Tonček za pjesmu "Igra vjetra",
  • Nagrada za najbolji aranžman pripala je Tihomiru Preradoviću za pjesmu "Na krilima sna" i Igoru Drvenkaru za pjesmu "Što je to ljubav" koju su izveli Ana Furdić i Dječji zbor OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca,
  • Nagrada za najbolju glazbu pripala je Maji Rogić za pjesmu "Mrvica",
  • Nagrada publike pripala je Dječjem zboru glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice za pjesmu "Igra vjetra".

I ovogodišnji festival nije protekao bez nastupa domaćih pjevačkih nada pa su se tako publici predstavili Đurđevčani Ana Furdić i Dječji zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Marta Ređep i Mali Picoki, Laura Kovačević, te "Kalinovečki školarci", Anita Aušperger iz Novog Virja i Mateja Mađerek i grupa "Začarani planet" koju čine školarci iz Osnovne škole Ferdinandovac i Osnovne škole Ivana Lackovića iz Kalinovca.

Učenice Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Strukovne škole Đurđevac bile su domaćice gostima. Učenice su cijeli dan pomagale od dočeka i animiranja gostiju izvođača do prikupljanja i zbrajanja ulaznica za nagradu publike. Ovim putem zahvaljujemo učenicama Ivani Kovačić, Mariji Šolinić, Lauri Lončar, Dori Benšić, Ani Miklaušić, Sari Samardžić, Steli Mihaldinec, Veroniki Zglavnik, Silviji Jelušić i Ani Ščuka iz đurđevačke Gimnazije i Mihaeli Biruš, Martini Pleško, Pauli Lacković i Klari Vicenski iz Strukovne škole Đurđevac.