Ema Juričić ostvarila odličan plasman na 2. kolu svjetske karate lige za mlade u Umagu


Utorak, 9. srpnja 2019.

Na drugom kolu svjetske lige koje se održalo u Umagu, a na kojem je u tri dana nastupilo 2578 natjecatelja iz 70 država Ema Juričić je u kategoriji kadetkinja iznad 54kg, koja je bila najbrojnija na turniru, zauzela 9. mjesto od 150 natjecateljica iz 42 države.

-Izuzetno smo ponosni na Emu koja je odlično odradila borbe te je sa Egipćankom koja je na kraju osvojila 1. mjesto Ema imala jedan čisti poen koji nažalost suci nisu dosudili i na kraju kod rezultata 1:1 Egipćanka je imala prednost zato što je zadala prvi poen čime je Ema ušla u borbu za 3. mjesto te je zaustavljena u trećoj borbi za brončanu medalju sa rezultatom 1:0 od prijateljice i kolegice iz reprezentacije Laure Lisac kojoj ovim putem još jednom čestitamo na brončanoj medalji- rekao je predsjednik Karate kluba Ivan Juričić.

Ema je odradila 5 mečeva i pobijedila je Francuskinju, Talijanku, Ukrajinku dok je sa Egipćankom odradila borbu 1:1, a od Hrvatske natjecateljice je izgubila 1:0. Ovim rezultatom podignuti će se na svjetskoj karate ljestvici za još par mjesta, a trenutno zauzima 9. mjesto.

Isto tako Ema je Umagu odradila zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske. Neprocjenjivo je to iskustvo, naročito kada se zna da su Japanci sam svjetski vrh i da je ovo bio povijesni trenutak za naš Hrvatski karate savez, a isto tako i za naš Karate klub Đurđevac.

Velika zahvala trenerima Darku Bunjevcu, Ivoru Boltekoviću-Tkalecu i Jakovu Bunjevcu koji je bio sa Emom na natjecanju.