Ema Juričić osvojila naslov kadetske prvakinje Hrvatske


Utorak, 20. studenoga 2018.

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Rijeci u općini Čavle, đurđevački Karate klub nastupio je s tri predstavnice i ostvario odličan uspjeh.

Ema Juričić je u kategoriji kadetkinja iznad 54 kg, koja je brojila 29 natjecateljica i bila najbrojnija kategorija na prvenstvu, osvojila zlatnu medalju te postala kadetska prvakinja Hrvatske. Ema je sa ovim prvim mjestom na prvenstvu Hrvatske izborila direktni plasman na Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači 2019. u Danskoj! U kategoriji koja je trajala iscrpnih pet sati u pet borbi Ema nije primila niti jedan poen od protivnica čime je potvrdila da je zasluženo stala na najviše postolje!

Ema Čorba je osvojila brončanu medalju u kategoriji kadetkinja do 47kg čime je također potvrdila kontinuitet u osvajanju državnih medalja. Emi je nedostajao samo korak do finala gdje u polufinalnoj borbi bila zaustavljena. Iako to nije bilo lako, Ema se je dokazala u borbi za 3. mjesto i osvojila odličnu brončanu medalju.

Mateja Prevedan je u kategoriji kadetkinja do 54kg, u kojoj je nastupilo 19 natjecateljica, zauzela odlično peto mjesto. U borbi za medalju Mateji je nedostajalo malo sportske sreće kako bi i ona stala na postolje. Bez obzira na to Mateja je bila odlična i u klubu su zadovoljni i njezinim uspjehom!

Odlične pripreme za ovo državno prvenstvo odradili su treneri Jakov i Darko Bunjevac, Valentina Benc i Ivor Bolteković Tkalec, što se je u konačnici pokazalo i sa rezultatima na kojima klub čestita i trenerima.

Sljedeće veliko natjecanje koje je na rasporedu jest Balkansko prvenstvo koje će se održati od 30. studenog do 1. prosinca ove godine u Dubrovniku i na kojem klub priželjkuje isto odlične rezultate.