Jedan od najvećih europskih turnira: Ema Juričić osvojila srebro na 28. GRAND PRIX CROATIA


Ponedjeljak, 14. siječnja 2019.

U Samoboru se protekli vikend održao 28. GRAND PRIX CROATIA, jedan od najvećih europskih turnira na kojem je ove godine nastupilo 1623 natjecatelja iz 213 klubova i 25 država.

Na ovom natjecanju koje je trajalo tri dana nastupilo je pet naših natjecatelja. Za Karate klub Đurđevac nastupili se: Ema Čorba, Ema Juričić, Niko Marović, Domagoj Kesak i Ivan Juričić.

Najbolji rezultat ostvarila je Ema Juričić koja je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji 52 natjecateljice i kategoriji koja je bila najbrojnija na cijelom turniru. Do finala Ema je odradila pet borbi ne primivši niti jedan poen od protivnica dok u finalnoj šestoj borbi gubi od natjecateljice iz Slovenije 2:0. Ovo je Emi bio kontrolni nastup pred Europsko prvenstvo gdje je još jednom pokazala da je u samom vrhu svjetske karate scene.

Ema Čorba i Niko Marović su bili zaustavljeni u prvom kolu dok su u nedjelju Domagoj Kesak i Ivan Juričić zauzeli odlično 7. mjesto u svojim kategorijama, a Niko je zaustavljen u prvom kolu.

S obzirom da je konkurencija bila jaka i da je ovo bio prvi turnir nakon zimske stanke zadovoljni smo sa rezultatima, a za ovo veliko natjecanje pripreme su odradili Darko i Jakov Bunjevac, Valentina Benc i Ivor Bolteković Tkalec- rekao je predsjednik kluba Ivan Juričić.