“Fašenk v Đurđevcu”


Utorak, 17. veljače 2015.

Mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo je Trg svetog Jurja. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se je od Doma kulture prošetala do sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac. U povorci je sudjelovalo 700-tinjak djece. Nakon šetnje gradskim trgom u sportskoj dvorani Osnovne škole žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske CHARLIE CHAPLINA (starija vrtićka skupina ZVIJEZDICE), dok je nagrada za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu školsku skupinu pripala EKO JEŽIĆIMA (učenici 2. razreda Osnovne škole). U pojedinačnoj kategoriji žiri je proglasio najljepšom i najoriginalnijom maskom masku PEVCA (Laura Šiptar), 2. mjesto pripalo je maski BUBAMARA (Nika Frajt) dok je 3. mjesto pripalo maski PEPELJUGA (Dora Dugina).

Kako bi se ovaj dan još više uljepšao, za dobitnike su pripremljene i prigodne nagrade. Tako su dobitnici najljepših i najoriginalnijih kostimiranih skupina osvojili putovanje autobusom na izlet po osobnom izboru, a dobitnici u pojedinačnoj kategoriji za nagradu će se pridružiti izletu skupina.

Ove hvalevrijedne nagrade osigurali su TZ Grada Đurđevca i Autoprijevoznički obrt "Podravina Express Tours" iz Molvi.

Uz prekrasne maske i pregršt veselja, djeca su priredila i prigodni glazbeni program. Kakav bi to bio fašenk bez krafni, pa je tako Turistička zajednica počastila sve sudionike povorke krafnama.

Galerija slika: Fašenk v Đurđevcu 2015.