Foto kino klub Picok izložbom fotografija pozdravio Križevce


Utorak, 6. lipnja 2017.

U prostoru Društva za očuvanje križevačke baštine Križevački štatuti u Križevcima, u ponedjeljak je otvorena izložba fotografija Foto kino kluba Picok pod nazivom Đurđevac pozdravlja Križevce.

Svoje fotografije izložili su autori Branko Novosel, Damir Cmrk, Danijel Domišljanović, Darko Kekelj, Darko Šostarec, Đuro Grčić, Goran Švaco, Ivan Hecimovic, Ivan Radoš, Josip Švaco, Karlo Dragica, Marijan Slunjski, Martin Mahović, Mato Zeman, Nevenka Dijanošić, Petar Antunović, Robert Rodman, Srđan Vojnović, Stjepan Mikuldaš, Tanja Periša, Tihomir Kolar, Veljko Miletić, Viktorija Gašparić, Zdravko Dragica, Zdravko Grbačić, Zdravko Šabarić, Zoran Švaco, Zvonimir Šptar, Željko Car, Željko Orač i Željko Smešnjak.

U glazbenom dijelu programa publiku je zabavio cimbulaš Andrija Maronić uz podršku Zorana Homena. Moderatori su bili Boba Csik i Josip Petrlić Pjer, a kolače za okupljene pripremile su članice Udruge žena Peski.

Pozdravnim riječima se uvodno obratio predsjednik Društva Križevački štatuti Željko Picig istaknuvši zadovoljstvo što su na izložbu došli dva gradonačelnika, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Anđela Lenhard Antolin je uvodno pozdravile nazočne u ime saborskog zastupnika Željka Lackovića koji zbog obaveza nije uspio doći na izložbu. – Najveći picok u Križevcima i najveći prigorec među picokima je Zoran Homen – istaknula je Anđela Lenhart Antolin i dodala kako se  grupa Foto kino kluba “Picok iz Đurđevca može pohvaliti međunarodnim uspjesima.

Gradonačelnik Hrvoje Janči je rekao kako vjeruje da je ovo početak nove suradnje Đurđevca i Križevaca i napomenuo kako je uvjeren da će ovakvih izložbi biti još puno.

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca je otvorio izložbu i istaknuo kako Križevci i Đurđevac moraju pojačati suradnju u narednom razdoblju. Petar Antunović u Križevce je stigao iz Ljubljane i pozdravio sve nazočne u ime Hrvata iz Ljubljane koji je Đurđevčanima poznat po karavani prijateljstva. – Izabran sam nedavno za predsjednika Hrvatskog društva Ljubljana i pozivam gradonačelnike u Ljubljanu – rekao je Antunović.

Foto kino klub Picok Đurđevac u šest mjeseci svojeg postojanja, okupio je trideset i šest fotografa iz Đurđevca, Koprivnice, Karlovca i Bjelovara. U tome kratkom roku postojanja predstavili su ljepote Podravine skupnom izložbom u Ljubljani zatim su upriličili foto-radionicu u biseru đurđevačke Podravine Svetoj Ani.

Ovom skupnom izložbom fotografija Đurđevac u Križevcima su se predstavili svi članovi Foto kino kluba Picok Đurđevac, te majstori fotografije u statusu FIAP fotografa, višestruko nagrađivani fotografi na najvažnijim svjetskim smotrama fotografa, Mato Zeman i Željko Car.

djurdjevac.hr/prigorski.hr