Foto- kino klub Picok održao godišnju skupštinu: gradonačelnik pohvalio rad i aktivnosti udruge


Ponedjeljak, 17. veljače 2020.

Na godišnjoj skupštini Foto-kino kluba Picok Đurđevac prezentirani su realizirane aktivnosti u prošloj godini, a donesen je i plan rada za 2020. godinu.

U prošloj godini đurđevački su fotografi marljivo bilježili brojne priredbe i događanja u Đurđevcu koje je organizirala Turistička zajednica grada Đurđevca, priredili jednu klupsku izložbu, dvije samostalne   izložbe svojih članova, organizirane su foto-radionice i druženja. Članovi Foto-kino kluba sudjelovali su na velikim međunarodnim izložbama diljem svijeta i osvojili prestižne nagrade i priznanja.

Na godišnjoj skupštini foto-kino kluba bio je nazočan i gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je pohvalio rad kluba i naglasio da je suradnja Grada i ove udruge bila solidna, kao i da postoje projekti na kojima se u narednom razdoblju može aktivno uključiti i foto-kino klub.

Željko Car je u 2019. godini sudjelovao na 35 izložbi u inozemstvu i u Hrvatskoj, od toga na 30 međunarodnih izložbi pod pokroviteljstvom FIAP-a – Međunarodne federacije fotografske umjetnosti. Na njima mu je odbrano 87 fotografija za izlaganje, a osvojio je ukupno 13 nagrada i priznanja. Najvažnije nagrade su zlatna medalja Fotografskog saveza Amerike na izložbi u Indiji, zlatna medalja Fotografskog saveza Indije na izložbi u Indiji, četiri puta osvajao je u prošloj godini nagradu „plavu traka“ FIAP-a – (Međunarodne federacije fotografske umjetnosti ) , diplomu za fotografiju u Bosni i Hercegovini, zlatnu medalju srebrnu medalju i diplomu na izložbi u Koprivnici, diplomu u Rijeci i drugu nagradu na natječajnoj nacionalnoj izložbi fotografskih kolekcija, Salonu fotografije u Vinkovcima.

Ivan Hećimović ostvario je u prošloj godini doista impresivne rezultate. Sudjelovao je na 36 međunarodnih izložbi sa 83 različitom fotografijom i osvojio ukupno sedam nagrada. Osvojio jeFIAP-ovu zlatnu medalja u  Poljskoj i ujedno je bio i najbolji autor na toj međunarodnoj izložbi,FIAP-ova srebrna medalja u  Sloveniji Zlatna medalja Salona fotografije u Švicarskoj,brončana medalja Salona fotografije u Danskoj,FIAP-ova plava traka u Turskoj, počasno priznanje u Kini,a jedna je njegova fotografija uvrštena je u  kolekciju Hrvatskog fotosaveza za izložbu  u Španjolskoj.

Ivan Nemet sudjelovao je na nekoliko međunarodnih izložbi, a na izložbama u Argentini osvojio je dva počasna priznanja i dobio medalje organizatora izložbe, a Mato Zeman sudjelovao je na međunarodnim izložbama u Srbiji, Makedoniji, Indiji i kini, a te na FIAP-ovom bijenalu fotografije u Španjolskoj u kolekciji Hrvatskog fotosaveza.

Još je nekoliko članova ovog kluba u 2019. godini sudjelovalo na izložbama u našoj zemlji – u Rijeci, Zagrebu, Motovunu, Lovreču, Kukljici i Koprivnici, a to se odnosi na članove Anđelu Lenhard - Antolin, Nenu Dijanošić, Veljka Miletića i Zvonimira Šiptara.

Na Skupštini su usvojene izmjene i dopune Statuta, a za novog tajnika kluba izabran je Dražen Mikuldaš.

Pripremili: Ž. Car i B. Novosel