Fran Kucel srebrni na Velikom međunarodnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu


Ponedjeljak, 27. kolovoza 2018.

Na međunarodnoj završnici 22. Plazma Sportskih igara u Splitu koja je okupila 1100 malih sportskih amaterskih prvaka iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine sudjelovao je i Fran Kucel u pratnji učiteljice Nade Petrović iz Osnovne škole Grgura Karlovčana.

Nakon osvojenog prvog mjesta i zlatne medalje u trčanju na 60 metara u Savudriji (Umag) u lipnju 2018. stekao je pravo sudjelovanja i  natjecanja na Velikom međunarodnom finalu gdje je u velikoj konkurenciji i tijesnoj borbi dječaka 2007. godište osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Plazma Sportske igre mladih  su najmasovnija  sportska manifestacija  u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da  sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Veliko zatvaranje igara održano je na splitskoj Rivi u večernjim satima uz prisustvo mnogih gostiju. Između ostalih na zatvaranju su bili Zlatko Dalić, Igor Štimac i Predrag Mijatović, Enis Bešlagić, a okupljenima su se preko video–veze obratili ambasadori Igara Luka Modrić, Miralem Pjanić I Nemanja Matić. U velikom međunarodnom finalu Hrvatska je osvojila 11 zlatnih, 8 srebrnih i 12 brončanih medalja.

Koncertom na Rivi zatvoreno je ovo najmasovnije sportsko događanje  u Europi koje je kroz 22 godine okupilo više od milijun i pol natjecatelja u dobi od 6 do 18 godina. Kroz igre sudionici se educiraju  u svim sferama održivog načina života, toleranciji, fair playa i druženju, a ove godine posebna pažnja posvećena je očuvanju okoliša.

Naš  je Fran u svoj grad Đurđevac ponosno donio svoju srebrnu medalju koja će ga zauvijek podsjećati na veliko finale  Plazma Sportske igre mladih u Splitu.

Foto: Nada Petrović