Franjo Mihočka ponovno izabran za predsjednika Udruge Peski-Art Đurđevac


Četvrtak, 15. veljače 2018.

U Društvenom domu Mladen Markač u Đurđevcu održana je redovita godišnja skupština udruge Peski-Art Đurđevac koja je bila i izborna. Skupštini je prisustvovala većina članova udruge, a kao gosti skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Stanešić.

Predsjednik udruge Franjo Mihočka pozdravio je sve prisutne i uvodnim riječima otvorio skupštinu, a nakon usvajanja dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Branko Cestar kao predsjednik i Đurđica Franjić i Marija Stipan kao članice.

Na samom početku skupštini se obratio gradonačelnik Hrvoje Janči koji je pohvalio  rad udruge, čestitao na radu i  dao punu podršku radu i djelovanju te je istaknuo kako udruga Peski-Art Đurđevac ne samo da sudjeluje u kulturnim, turističkim i društvenim projektima i programima Grada Đurđevca, već i sama kreira, osmišljava i provodi svoje projekte, što je za svaku pohvalu i što doprinosi ugledu i promociji grada Đurđevca kao mjestu boljeg i ugodnijeg života za njegove građane.

Predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić najavio je i nadalje podršku Mjesnog odbora radu udruge. Podnesena su izvješća za 2017. godinu koja su jednoglasno i prihvaćena.

Kako je ova godišnja skupština bila i izborna na skupštini je izabrano i novo-staro vodstvo udruge te je tako za predsjednika i za naredne četiri godine izabran dosadašnji predsjednik Franjo Mihočka, za dopredsjednika poznati slikar i likovni pedagog Zdravko Šabarić te za tajnika Branko Cestar. Blagajnik će i nadalje biti Krunoslav Kranjec, a u upravni odbor izabrane su dosadašnje članice Ivana Hadžija, Nada Sedmak, a novoizabrane su Ljubica Cestar i Đurđica Franjić. Nadzorni odbor izabran je u sastavu Krešo Vujčić, Željka Mihočka i Zorica Vidaković.

Predsjednik udruge Franjo Mihočka zahvalio je u ime izabranih na povjerenju i najavio i nadalje aktivan rad i provođenje projekata za dobrobit Grada Đurđevca, Podravine i Hrvatske. Također se zahvalio na doprinosu i radu svih članova i podršci Grada Đurđevca i gradskih institucija s kojima udruga Peski-Art uspješno surađuje.

Najavljene su i planirane aktivnosti, a to je uskrsna izložba likovnih radova Vjera,ufanje,nada u galerijskom prostoru zaklade Čujem, vjerujem,vidim u Zagrebu i izložba pisanica koju će udruga organizirati uoči blagdana Uskrsa 24. ožujka 2018.

Nakon završena službenog dijela nastavljeno je ugodno druženje članova udruge i gostiju uz posne i slatke delicije.

Foto: Dražen Milenković