Radovi na galerijskim prostorima Muzeja Grada Đurđevca


Četvrtak, 8. travnja 2021.

U Muzeju Grada Đurđevca, nakon više desetljeća, u izložbenim su prostorima prvog kata u tijeku radovi nakon kojih će prostor biti opremljen novom rasvjetom, izmijenjenim nosačima za slike te osvježen novom bojom zidova.

Da podsjetimo, ovi salonski prostori ugostili su mnoge izložbe inozemnih i domaćih umjetnika, dokumentarističke izložbe, brojne radionice, pa čak i kazališne predstave. Njima je prodefiliralo tisuće i tisuće posjetitelja i nosilo lijepu sliku o galeriji i njenim aktivnostima. Održana su brojna predavanja, skupovi, a u novije vrijeme i svečane sjednice Gradskog vijeća.

Zidovi dva salona s dvorišne strane na katu sjeverozapadnog krila utvrde, imaju i gotičke prozorske otvore koji su pronađeni u građevnoj strukturi prilikom građevinskih zahvata osamdesetih.

U unutrašnjosti treba spomenuti i zanimljivu kamenu spoliju ugrađenu u zidu (kameni detalj koji se koristi iz ranije konsturkcije).

Svi ovi detalji i buduće izložbe, uz novu rasvjetu i obnovu zidova, dobit će novi naglasak i ugođaj u novouređenom prostoru za koje je sredstva osigurao Grad Đurđevac.

Tekst: Edita Janković Hapavel