Gastro- druženje: članice Udruge žena grada Đurđevca slasticama počastile gradonačelnika i uzvanike


Četvrtak, 18. travnja 2019.

Članice Udruge žena grada Đurđevca ove srijede u svojim društvenim prostorijama nisu kreativno radile, a ni obavljale svoje redovne tjedne radne dogovore.

Uoči Dana grada, kao to običavaju već dvije godine, organizirale su Gastro-druženje i ugostile  članice nekoliko prijateljskih ženskih udruga. Na druženje, uz  pogačo z oreji, belo zlevanko s jabokami i pekmezom od sliv, te  drugim delicijama, došle su im članice Udruge žena s bolestima dojke Narcise, članice Gradskog društva invalidnih osoba, đurđevačke Udruge žena Peski, a po prvi puta  i članice Foruma žena općine Kloštar Podravski.

Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca se  zahvalila prisutnim predstavnicama ovih ženskih udruga za suradnju, te izrazila posebno zadovoljastvo što im se na ovom tradicionalnom godišnjem prijateljskom gastro-okupljanju pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Gradonačelnik je naglasio da cijeni sve napore koje žene grada Đurđevca ulažu u promicanju đurđevačke tradicije i turističkih posebnosti, te najavio da je izgledno da će već druge godine Udruga žena grada Đurđevca dobiti adekvatnije i opremljenije prostore za svoj rad.

Za nastavak i proširenje suradnje između dviju ženskih udruga založila se i Ana Jelušić, predsjednica kloštranskog Foruma žena, a Anđela Lenhard Antolin, kao koordinatorica zaštite đurđevačke gastro-baštine, zahvalila se  gradonačelniku, Gradu i njegovoj TZ na logističkoj pomoći pri prezentacijama na gastro-kongresima i TV nastupima.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge žena grada Đurđevca.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.