Gimnazija bila domaćin susreta u okviru projekta Imagine Erasmus+ programa


Petak, 18. studenoga 2016.

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca bila je domaćin prvog transnacionalnog susreta u okviru projekta IMAGINE Erasmus+ programa. Gimnazija Đurđevac koordinator je projekta IMAGINE i kao takva spada u malu grupu od 7 škola u Hrvatskoj kojima je ove godine hrvatska Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila projektne prijedloge.

U pet dana, koliko je trajao transnacionalni sastanak,  đurđevački gimnazijalci su ugostili nastavnike i učenike iz Švedske, Italije, Francuske, Španjolske i Rumunjske. Učenici i nastavnici su u tih pet dana sudjelovali u tri pedagoške radionice koje su osmislile gimnazijske mentorice, Jasna Horvat Vlahović i Ana Huzjak Kišivan, a na engleskom jeziku su ih proveli učenici članovi učeničkog projektnog tima.

Uz to, učenici su sudjelovali u radionici pečenja zdravih palačinki , u radionici izrade otisaka u glini zajedno s Udrugom za djecu s mentalnim poteškoćama Mali princ, te u radionici pečenja kolača s učenicima Strukovne škole. Svojim gostima đurđevački su gimnazijalci predstavili ljepote svog grada, te je u suradnji s Gradskom knjižnicom Đurđevac obilježen i Mjesec knjige te Međunarodni dan tolerancije. Sadržajan program koji je obuhvatio i sportske aktivnosti te školski plesnjak, okrunjen je svečanim kulturno-umjetničkim programom kojeg su svojim nastupom obogatili učenici škole, djevojački zbor gimnazije, kulturno-umjetničko društvo Petar Preradović iz Đurđevca, polaznici Dječjeg vrtića Maslačak te kao posebni gosti, učenici iz Švedske Veronica Lindskold i Ludwig Grenholm.

U ime grada, sve prisutne pozdravio je Martin Mahović, a u ime županije, dobrodošlicu je gostima poželio dožupan Ivan Pal. Gosti su iz Hrvatske ponijeli prekrasne utiske, a najviše ih se dojmila srdačna i topla dobrodošlica učenika gimnazije te njihovo znanje engleskog jezika.