Globusi nastali na kreativnoj ljetnoj družionici krase ulaz u utvrdu Stari grad


Srijeda, 22. kolovoza 2018.

U Muzeju Grada Đurđevca održana je peta u nizu ljetnih družionica pod nazivom Izradimo vlastiti globus, koju je vodio muzealac Hrvoje Posavec.

Na ovoj radionici okupljeni mališani mogli su upoznati i proputovati čitavi svijet. Djeca su kroz zabavu i igru posjetila sve kontinente, oplovila sva mora i oceane, a uz kratku videoprezentaciju saznali su i sve o sedam svjetskih čuda te brojnim drugim zanimljivim mjestima na kugli zemaljskoj.

Početni dio radionice sastojao se od uvodne priče o svijetu, kontinentima i oceanima, a zatim je krenuo kreativni dio radionice: okrugle, kineske lampione s već iscrtanim obrisima kontinenata, temperama obojali su u odgovarajuće boje – oceane i mora u plavo, a kopnenu masu u zeleno. Tako su uz kreativno druženje naučili i brojne zanimljive činjenice o našem planetu, od njegovog postanka pa sve do danas. Naučili su što sve kriju morske dubine i široka prostranstva oceana i vidjeli sedam svjetskih čuda te brojne druge znamenitosti kako svijeta, tako i naše predivne Hrvatske.

Globusi koje su izradili polaznici ove radionice izvješeni su u veži utvrde Stari grad.