Godišnja skupština i tradicionalni Liječnički bal Hrvatskog liječničkog zbora


Petak, 8. travnja 2016.

Grad Đurđevac bio je domaćin Godišnjoj skupštini i tradicionalnom Liječničkom balu Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Koprivnica. Radilo se o okupljanju oko stopedeset  liječnika, specijalizanata, stažista, umirovljenika-liječnika, te dentista koprivničke Opće bolnice i domova zdravlja  Županije. Uz svečanu skupštinu među ostalim bio je predviđen oproštaj od liječnika koji odlaze u mirovinu, predstavljanje doktoranata, uvođenje u stažiranje novih mladih liječnika i tombola.

Svi uzvanici okupili su se u utvrdi Stari grad gdje ih je dočekao i pozdravio Kapetan Starog grada. Uz piće dobrodošlice sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Željko Lacković koji je istaknuo kako mu je iznimno drago što se okupljanje održalo u Đurđevcu i Starom gradu u čiju je revitalizaciju uloženo mnogo truda, te je pozvao sve prisutne da razgledaju Muzej Grada Đurđevca. Zahvalio se svima na dolasku i zaželio im dobru zabavu.

Svima prisutnima obratila se i Anđela Lenhard Antolin koja je ukratko pojasnila povijest Starog grada i Đurđevca, te se zahvalila svima na dolasku. Okupljanje je obilježeno nastupom članova Hrvatske udruge cimbalista i kratkim scenskim prikazom Legende o Picokima članova Udruge Sv. Juraj.

Službeni dio nastavio se u Hotelu Picok Đurđevac gdje su, pod vodstvom zamjenice gradonačelnika Grada Đurđevca Kristine Benko Markovica, program otvorile Đurđevčice. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupala je i sopranistica Ivana Senjan.