Godišnja skupština Udruge udomitelja za djecu Osmijeh


Petak, 31. ožujka 2017.

Članovi Udruge udomitelja za djecu Osmijeh iz Đurđevca u Društvenom domu Mladen Markač održali su godišnju skupštinu.

Osnovana tek prije godinu dana, Udruga je uspjela u svoje članstvo okupiti preko 40 udomitelja s područja Đurđevačke Podravine, koji mogu biti zadovoljni bogatom djelatnošću svoje organizacije.

Članstvo je izuzetno zadovoljno dosadašnjim radom Upravnog odbora Udruge, koji je  bio glavni pokretač djelovanja, a naročit su interes pokazali za nastavak djelatnosti, koje su za cilj imale druženje i upoznavanje udomitelja i njihove udomljene djece.

Članovi udruge sudjelovali su na 9. nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji na Ključić Brdu, organizirano je proljetno druženje na Belevinama, adventski izlet u Zagreb i božićna priredba.

Udruga je sudjelovala na Picokijadi, Đurđevu, Medvenom denu, Danima voća i Martinjskim danima u Virju, što je znatno utjecalo na pozitivnu percepciju udomiteljstva u širem okruženju, a postali su i članicom Foruma za kvalitetno udomiteljstvo.

Udomitelji su se nakon osnivanja Udruge intenzivnije strukovno i društveno povezali, dok su se u ranijem periodu jedva i površno poznavali. Ovakva praksa će se nastaviti i nadalje redovitim dvomjesečnim okupljanjem na informativnim sastancima članstva, a osobita pažnja će biti posvećena razvoju udomiteljstva, prvenstveno davanjem mišljenja samih udomitelja o razvojnim pravcima, osobito po pitanju moguće buduće profesionalizacije udomiteljstva.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2016. godinu koja su jednoglasno usvojena, a skupštinu su svojim prisustvom uveličali brojni članovi, gosti i predstavnici udruga.

Fotografije: Ivan Pleadin