Gradonačelnik na sajmu poslova ukazao na probleme odlaska mladih u inozemstvo


Ponedjeljak, 26. listopada 2015.

Hrvatski zavod za zapošljavanje u Hotelu Picok organizirao je Sajam poslova na kojem je sudjelovalo ukupno 49 izlagača, a sajam je tokom cijeloga dana bilježio veliku posjećenost.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Lacković i istaknuo je kako je Đurđevac dobar grad za predstavljanje poslova jer je grad prije 25 godina imao veliku zaposlenost te gotovo nije bilo nezaposlenosti, a u ovih 25 godina svjedočimo da je grad došao do dna i da ne može pasti niže.

Danas se veliki broj ljudi iseljava u potrazi sa poslom, a sjeverne regije moraju dobiti poticaja kao što to dobiva turizam na jugu, kako bi se ponovno pokrenula proizvodnja, poljoprivreda i industrija. Te djelatnosti moraju biti rasterećene svih mogućih nameta i poreznih i administrativnih da bi ta lokomotiva sjevera mogla povući razvoj cijele Hrvatske. Bez sjevera i industrijske proizvodnje  neće biti ni bogate Hrvatske, Hrvatske po mjeri poštenog čovjeka. Neka nam se mladi više ne iseljavaju, neka svi na svojim pozicijama i u granicama mogućnosti daju sve od sebe da se zadrži svaki mladi čovjek, kako se ne bi našli u situaciji da danas gledamo mlade snage i mladu djecu, a sutra ta ista naša djeca odlaze u strane gradove- nastavio je gradonačelnik Lacković.

Za kraj je zaželio svima koji traže posao da ga i pronađu, a onima koji traže kvalitetnu radnu snagu da uspiju ostvariti prvi kontakt s budućim zaposlenicima.