Gradska knjižnica Đurđevac: danas obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom


Četvrtak, 3. prosinca 2020.
Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a u fokusu je osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti.
Više od milijarde ljudi u svijetu ima neki oblik invaliditeta, što iznosi jedna osoba na svakih 7. U našoj zemlji živi više od pola milijuna osoba s invaliditetom, a to je oko 12% ukupnog stanovništva.
Inače, obilježavanje ovog dana počelo je 1993. godine, a primarni cilj je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.
-Drago nam je što i naša knjižnica svojom dugogodišnjom suradnjom i programima s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, Udrugom osoba s intelektualnim poteškoćama "Mali princ" i Gradskim društvom osoba s invaliditetom Đurđevac potiče i doprinosi uključivanju socijalno isključenih osoba u svakodnevni život zajednice. Našim dragim prijateljima želimo sretan njihov dan!- poručili su iz Gradske knjižnice Đurđevac.
Kako je to izgledalo na nekim od održanih zajedničkih radionica pogledajte u fotogaleriji.