HIPPO 2020 – Nera Tomrlin osvojila brončanu medalju u kategoriji Hippo 3


Ponedjeljak, 26. listopada 2020.

Učenica 8.d razreda Osnovne škole Đurđevac Nera Tomrlin plasirala se u finale Međunarodne olimpijade u poznavanju engleskog jezika HIPPO 2020 te u žestokoj konkurenciji osvojila 3. mjesto u kategoriji HIPPO 3.

U Hippo 3 kategoriji, čak 47 finalista borilo se za pobjedu, uključujući i 5 finalista iz Hrvatske. Nera se natjecala s vršnjacima iz cijelog svijeta putem online testova slušanja, čitanja i pisanja te razgovora uživo preko video poziva. S obzirom da je Hippo 3 kategorija jedna od najbrojnijih kategorija po broju prijavljenih kandidata, odigravala se neizvjesna borba za prva tri mjesta, što dokazuje i vrlo mala razlika u bodovima.

U prvom krugu ovog natjecanja (veljača, 2020.) sudjelovalo je 56 000 kandidata iz pedesetak zemalja diljem svijeta, od čega je 6 600 natjecatelja iz 180 hrvatskih škola. Nakon prvog preliminarnog kruga, slijedilo je polufinale, a u finalnu završnicu pozvano je oko 260 natjecatelja podijeljenih u 8 kategorija. Finale ovog natjecanja inače se održava u mjesecu svibnju u Italiji, no zbog epidemije koronavirusa polufinalni i finalni krug natjecanja održali su se online. Ceremonija proglašenja pobjednika također se održala online i to uživo preko YouTubea iz grada Narni u Italiji.

Ovo natjecanje motivira učenike iz cijeloga svijeta da pokažu poznavanje engleskog jezika te razvijaju svijest o suživotu u globalnoj zajednici, a organizira ga GLOBAL HIPPO ASSOCIATION uz sponzorstvo brojnih svjetskih organizacija. Osim međunarodno priznatog certifikata o položenom B1 stupnju engleskog jezika i brončane medalje, Nera je osvojila i tablet te edukativne knjige pomoću kojih će i dalje ulagati u svoje znanje.

Ponosni smo na Nerin uspjeh, osobito u ovim okolnostima u kojima je dokazala da niti epidemija niti online učenje nisu prepreka radu i uspjehu!

Snimku proglašenja pobjednika možete vidjeti ovdje: https://youtu.be/KlpE3gfqqoI?t=2330.