Hrvatska gospodarska komora: raspisan natječaj za dodjelu pet novih stipendija za redovne studente


Petak, 26. listopada 2018.

Zaklada Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije.

Objavljen je natječaj za dodjelu stipendija za pet novih stipendista. Pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije od 1.500,00 kn mjesečno do završetka školovanja imaju državljani RH redovni studenti druge i viših godina studija s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije.

Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija,  socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Aktivnosti Zaklade usmjerene su na pronalaženje talentiranih mladih ljudi i ulaganje u njihovo obrazovanje s jedne strane te promoviranja svrhe i misije Zaklade, među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima, s druge strane.

Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, logopedije, farmacije i medicine.

Natječaj i uvjeti za dodjelu stipendija objavljeni su na web stranici HGK (http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/vijesti-iz-rada-zaklade), a natječaj je otvoren do 9. studenoga 2018. godine.

Tekst natječaja možete pronaći u nastavku teksta: