Hrvatski olimpijski dan u đurđevačkim područnim školama


Petak, 16. rujna 2022.

Učenici i učiteljice Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena posjetili su učenike u Područnoj školi Mičetinac kako bi, već tradicionalno, zajedno obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Učiteljica Veronika Seleš pripremila je prezentaciju i upoznala učenike sa podrijetlom i značenjem Olimpijskih igara. Učenici su imenovali ljetne i zimske sportove te najuspješnije hrvatske olimpijce. Zatim su crtali olimpijske majice, zastave i baklje. Učenici su u povorci, zajedno sa učiteljicama, krenuli prema igralištu. Nosili su rekvizite za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture koje su područne škole dobile u sklopu projekta „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“.

Na nogometnom igralištu dočekao ih je Jakob Pintar iz NK Mičetinac. Nakon kratkog razgibavanja, učenici su se natjecali po razredima. Prvi razredi skakali su u vrećama, a drugi i treći razred radili poligon.

Najuspješnijim učenicima ravnatelj škole Danijel Domišljanović i Jakob Pintar  podijelili su medalje. U prvim razredima zlato su osvojili Ada Zvonar i Jurica Vedriš. Srebro su osvojili Nika Strunjak i Erik Špoljarić. Bronca je pripala Veroniki Grdan.

U drugom razredu zlato je osvojila Elena Stoprd, srebro Lorena Oršoš, a broncu Matea Marjanović.

U trećim razredima najuspješniji su bili Alina Marija Peršić i Jakov Žilić. Srebro su osvojili Gabriela Forić i Nikola Fuk dok su brončanim medaljama nagrađeni Natalija Oršoš i Marin Plazek.

Vođeni geslom „Nije važno pobijediti, važno je zdravo živjeti“  učenici su svojim kućama, osim medalja, ponijeli i vrijedne spoznaje o važnosti sporta  i kretanja općenito  kao okosnice zdravog načina života.