Hrvatski olimpijski dan


Srijeda, 10. rujna 2014.

Rujan je mjesec sa najviše učesnika u sportskim natjecanjima i događanjima, a počinje obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana. Ove godine obilježava se dvadeset i tri godine od osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Hrvatski olimpijski odbor utemeljen je 10. rujna 1991. godine. Ciljevi HOO-a su skrb o širenju olimpijskih načela, etičkih i moralnih normi u športu, poticanje, promicanje i skrb o cjelokupnom hrvatskom športu te njegovo predstavljanje pred MOO-om i odgovarajućim međunarodnim športskim organizacijama i udruženjima, usklađivanje, poticanje i skrb o aktivnostima nacionalnih športskih saveza, skrb o razvoju i promicanju športa na državnoj razini te poticanje organizacije i usklađivanje športa na razini županija, gradova i općina, kao i poticanje i skrb o svekolikom hrvatskom športu. Obilježava se diljem Hrvatske, a u Gradu Đurđevcu će biti obilježen sportskim aktivnostima najmlađih u četvrtak, 11. rujna 2014.

Tom prigodom pozivaju se svi ljubitelji sporta, zdravog života, čistog zraka i promicatelji ovih vrijednosti da obilježe ovaj dan svojim dolaskom na Trg sv. Jurja u navedeno vrijeme. Također Vas molimo da nošenjem bijele majice - simbolom Hrvatskog olimpijskog dana, zajedno s nama sudjelujete u sportskom programu.
U aktivnostima na Trgu sv. Jurja biti će uključena djeca starijih dobnih skupina Dječjeg vrtića „Maslačak“, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana (od 1. - 8. razreda), učenici Strukovne škole Đurđevac (od 1. - 4. razreda) i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva (od 1. - 4. razreda).
Aktivnosti će se odvijati prema programu koji se nalazi u privitku.
U slučaju lošeg vremena predviđene aktivnosti Dječjeg vrtića Maslačak te nižih razreda OŠ Grgura Karlovčana održati će se u istom terminu u sportskoj dvorani Osnovne škole. Utrke učenika se, u tom slučaju, neće održati. Umjesto ulične utrke, učenici Gimnazije i Strukovne škole će sportskom utakmicom u dvorani Strukovne škole, u terminu od 12.00 sati, obilježiti Hrvatski olimpijski dan.