Hrvatski sabor kulture: Udruga Peski-Art Đurđevac dobila nagradu za najuspješniju udrugu u 2018. godini


Nedjelja, 7. listopada 2018.

34. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture: Udruga Peski-Art Đurđevac dobila nagradu za najuspješniju udrugu u 2018. godini

U Salonu Vladimir Becić Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda održani su 34. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturnog amaterizma u RH.

U sklopu susreta održana je izložba najboljih likovnih radova odabranih  na likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture. Od gotovo 300 pristiglih prijavljenih likovnih radova, stručno prosudbeno povjerenstvo odabralo je 76 likovnih radova za izložbu i susrete, te je dodijelilo nagrade i pohvalnice najboljima.

Ove 2018. godine likovni stvaratelji iz Koprivničko-križevačke županije bili su zaista uspješni i dobili gotovo sve nagrade. Udruga Peski-Art Đurđevac proglašena je najuspješnijom udrugom za 2018. godinu.

Sanja Benko, također članica Peski-Arta dobila je  posebnu nagradu za najbolje likovno djelo crtačke tehnike, ta mlada 19-godišnja Lara Brusač, članica Kloštranske palete dobila je nagradu za najbolje likovno djelo mladih autora (do 28 godina).

Još su brojni likovni radovi odabrani za izložbu, a među njima mnogi i pohvljeni. Iz udruge Peski-Art Đurđevac to su Ivana Hadžija, Mirko Markešić, Marijan Štimac koji su dobili i pohvalnice te još Zdravko Šabarić, Franjo Mihočka kao i Mirjana Balog, te Sanja Benko koje su se prijavile preko likovne sekcije KUD-a Tomislav iz Svetog Ivana Žabna, ali su i članice udruge Peski-Art.

U ekipi koja je putovala na 34. likovne susrete u organizaciji Zajednice Kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, bili su članice i članovi Likovne sekcije KUD-a Tomislav iz Svetog Ivana Žabna, Likovne sekcije Podravke 72 iz Koprivnice, Križevačkog likovnog kruga, Kloštranske Palete te delegacija udruge Peski-Art Đurđevac koja je bila i najbrojnija, a uz odabrane i pohvaljene putovao je i jedan broj članova koji su bili podrška i pratnja.
Nakon susreta svi su uživali u prekrasnom danu i razgledavali ljepote grada velike hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić te su se iako umorni, zadovoljni vratili kućama u večernjim satima.