Humanitarni sportski vikend u Đurđevcu


Utorak, 13. veljače 2018.

Na inicijativu svih prijatelja, teško oboljelog Roberta Jagetića, u Đurđevcu je održan Humanitarni sportski vikend. U programu su sudjelovali mnogi sportski klubovi kao i udruge građana i na taj način podržali ovu akciju. Tako su u subotu odigrane rukometne utakmice mlađih uzrasta djevojaka iz Đurđevca, Virovitice i Pitomače dok je prvenstvena utakmica seniorki 12. kola II. HRL Sjever, između RK Đurđevac- ŽRK Vukovar, završila pobjedom domaćina rezultatom 28:23. Tijekom odigravanja utakmica gledatelji su mogli prilikom ulaska u sportsku dvoranu donirati novac za pomoć obitelji Jagetić, preciznije za Robijevo liječenje i ostale materijalne troškove. Sakupljeni iznos donacija je bio 3.570 kuna.

Sljedeći dan program je započeo odigravanjem malonogometnih utakmica mlađih uzrasta djece iz Škole nogometa grada Đurđevca i gostiju NK Slaven Belupo iz Koprivnice, NK Podravac Virje i NK Virovitica. Odigravanje ovog turnira značajno je podržao NK Graničar Đurđevac organizacijom svih potrebnih uvjeta za odigravanje utakmica.

Nakon toga na parket su istrčali mladi košarkaši iz KK Mladost Đurđevac i pokazali umijeće loptanja ispod obruča, tako da su i ljubitelji košarke došli na svoje.

Odigrane su i malonogometne utakmice ŽNK-a Graničar Đurđevac gdje su djevojke pokazale svoje vještine i time bitno obogatile program.

Vrhunac dana bio je malonogometni turnir kvartova grada Đurđevca (Ledine, Novo Selo, Centar i Peski). U kvartovskim ekipama okupili su se mnogi aktivni sportaši ali isto tako i ostali, sada rekreativci, koji su obilježili nogomet u gradu Đurđevcu u nekim prošlim godinama. Igrači su donirali novac i na taj način podržali ovu akciju. Pobjednik turnira je bila ekipa kvarta Peski koja je pobijedila u sve tri odigrane utakmice(Peski- Ledine 2:1, Peski- Novo Selo 3:1, Centar- Peski 3:4).

U vremenu između utakmica održano je izvlačenje tombola koju su omogućili brojni donatori kroz razni materijal, proizvode i usluge a gledatelji su mogli uživati u pripremljenim lepinjama i ostalim slasticama.

Sakupljeno je 18.142,5o kuna i 10 eura donacija tako da je sve ukupno na Humanitarnom sportskom vikendu donirano 21.712,50 kuna i 10 eura.

Ovim putem zahvaljujemo svim sportskim klubovima, udrugama građana, tvrtkama, obrtnicima, ugostiteljima, trgovinama i pojedincima koji su na bilo koji način podržali ovu akciju i svi zajedno pridonijeli prikupljanju ovog iznosa.