I ja ću biti olimpijac: olimpijski festival dječjih vrtića u Đurđevcu okupio preko 220 sudionika


Nedjelja, 27. svibnja 2018.

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine je doživio svoje 17. izdanje. Kao i prethodnih godina, cijeli svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi.

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, te odgajanja djece putem sporta. Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti - uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo - najvažniji je element natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

17. Olimpijski festival dječjih vrtića realiziran je, kao i svake godine, zahvaljujući predanom trudu županijskih i gradskih sportskih zajednica, koje su organizirale natjecanja u 43 hrvatska grada.

U Đurđevcu se Olimpijski festival održao 26. svibnja u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči koji je svima poželio dobru zabavu i sreću u natjecanju. Na festivalu je sudjelovalo oko 220-ero djece i voditelja, a natjecala su se djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Maslačak iz Đurđevca, Bregunica iz Novog Virja, te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Pod geslom I ja ću biti olimpijac djeca su igrala mali nogomet, trčala na 50 metara, natjecala se u štafeti 4x25 metara, bacala lopticu u dalj i skakala u dalj, a najvatrenija publika koja ih je bodrila bili su roditelji, te bake i djedovi. Službeni rezultati se nalaze u nastavku teksta:

Foto: Osnovna škola Grgura Karlovčana