Ime tvoje kličemo: izložba likovnih radova Udruge Peski-Art Đurđevac


Ponedjeljak, 28. siječnja 2019.

Povodom Stepinčevih dana u Galeriji Stepinac u prepunoj dvorani Pastoralnog centra Župe Bl.Alojzija Stepinca u Koprivnici, u nedjelju otvorena je izložba likovnih radova članova udruge Peski-Art Đurđevac pod nazivom Ime Tvoje kličemo.

Svojevrsnoj večeri kulture prisustvovali su brojni gosti, a prije svega biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons.Vjekoslav Huzjak, brojni župljani, predstavnici prijateljskih udruga, slikari te naravno izlagači.

O izložbi i udruzi Peski-Art govorio je dopredsjednik udruge i autor predgovora Zdravko Šabarić, a izložbu je svečano otvorio mons. Vjekoslav Huzjak koji je u nadahnutom govoru izrazio svoju radost što prisustvuje ovom lijepom kulturnom događaju, naročito izrazivši svoju povezanost sa  Đurđevcom preko svojeg profesora tijekom školovanja mons. Antuna Ivandije.

U sklopu otvorenja izložbe priređena je večer kulture na kojoj su zajednički nastupili Ženski zbor Župe bl.Alojzija Stepinca i klapa Stepinac pod vodstvom vlč. Mire Denca, župnog vikara, te članovi Matice hrvatske Ogranak u Koprivnici i to književna sekcija koja je izvela recitacije duhovne poezije, te duo Bemian, Miroslav i Ankica Betlehem iz Peteranca vrlo nadahnutim izvođenjem originalnih podravskih napjeva. Moderator i voditelj programa bio je poznati turistički i kulturni radnik i animator Krešo Blažek na čiju inicijativu je ova izložba i ostvarena.

Pri kraju programa prisutne je pozdravio i zahvalio domaćinima te svim okupljenima i predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka koji je gostima podijelio i prigodne darove.

Na izložbi su izložena 43 likovna rada (slike, skulpture, keramike) različite tematike, a iako tema nije bila određena, s obzirom na prigodu i prostor veći broj autora se predstavio sakralnom tematikom. Izložba ostaje otvorena do 27. veljače 2019. godine.

Foto: Damir Glad i Dražen Milenković