Ivan Juričić prvak Balkana na 22. Balkanskom prvenstvu u Turskoj


Srijeda, 24. svibnja 2017.

Članovi Karate kluba Đurđevac, Ivan Juričić i Niko Marović, sudjelovali su kao članovi Hrvatske dječje karate reprezentacije na Balkanskom prvenstvu u karateu za djecu koje se održalo u Turskoj u gradu Istanbulu, a na kojem je nastupilo 711 najboljih natjecatelja iz 11 država.

Ivan je nastupio u subotu, te je u 4 borbe redom je pobijedio natjecatelja iz Turske 1:0, Bosne i Hercegovine 1:0, Srbije 2:1. U finalnom meču pobijedio je 3:0 još jednog natjecatelja iz BIH te se time okitio titulom prvaka Balkana. U nedjelju je nastupio drugi član, Niko Marović, koji je nažalost u repasažnom meču izgubio od natjecatelja iz Srbije 1:0, te time zazuzeo visoko 7. mjesto.

Hrvatska dječja karate reprezentacija je u ukupnom poretku zauzela 6. mjesto sa 3 zlatne, 1 srebrnom i 2 brončane što je super rezultat. Čestitke našim osvajačima uputio je i Predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije gosp. Stjepan Čelan. Ponosni smo na ovaj rezultat Ivana i Nike te im još jednom čestitamo, kao i glavnom treneru Luki Cestaru i kondicionom treneru Ivanu Đurociju, koji su ih pripremali za ovo veliko natjecanje.