Ivan Juričić postao viceprvak Balkana


Ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Na 23. Balkanskom karate prvenstvu za djecu do 14. godina koje se održalo u Beogradu nastupilo je 796 natjecatelja iz 10 država.

Natjecatelji Karate kluba Đurđevac Jakob Đebro, Ivan Juričić, Domagoj Kesak, Niko Marović i Valerio Prevedan nastupili su u sastavu Hrvatske dječje karate reprezentacije braneći boje svoje države.

Ivan Juričić osvojio je srebrno odličje i postao je viceprvak Balkana u svojoj kategoriji. Ivanu je ovo druga godina zaredom da je osvojio odličje te je time pokazao da je u samom vrhu svoje generacije. Ivan je redom u 4 borbe pobijedio natjecatelja iz Albanije, Srbije, BIH i u finalnoj borbi našao se je sa prijateljem iz reprezentacije koji je ovaj put bio bolji, ali sreća i zadovoljstvo je velika jer je osvojeno 2. mjesto.

Valerio Prevedan uspješno prolazi do polufinala gdje biva zaustavljen od natjecatelja iz BIH i kasnije u borbi za medalju gubi minimalnom razlikom 1:0 te osvaja odlično 5. mjesto. Malo je nedostajalo da i Valerio osvoji medalju ali ovaj put je nedostajalo malo sportske sreće.

Niko Marović u drugom kolu gubi od natjecatelja iz Turske koji kasnije biva zaustavljen u polufinalu. Jakob Đebro i Domagoj Kesak po prvi put su nastupili na jednom takvom prvenstvu i zaustavljeni su u prvom kolu. Hrvatska je u ukupnom plasmanu zauzela 5. mjesto osvojivši 4 zlatne, 6 srebrnih i 8 brončanih medalja.

Čestitamo svim našim karatistima koji su pokazali da su zasluženo bili dio reprezentacije, a velike čestitke i trenerima Luki Cestaru, Valentini Benci i Ivoru Boltekoviću Tkalecu koji su ih pripremali za natjecanje.

Sa našim natjecateljima bio je predsjednik kluba Ivan Juričić koji je kao član trenerskog tima Hrvatske karate reprezentacije bio velika podrška našim natjecateljima.