Izabrano novo vodstvo Rukometnog kluba Đurđevac


Ponedjeljak, 10. srpnja 2017.

U prostorima Gradske knjižnice Đurđevac održana je izborna skupština Rukometnog kluba Đurđevac.

Nakon usvajanja dnevnog reda predsjednica kluba, Danijela Jelušić, zahvalila se svim članovima kluba, Zajednici sportskih udruga, Gradu Đurđevcu i komunalnim tvrtkama Grada Đurđevca na pomoći i podršci, a pogotovo u vremenima kada je bilo najteže.

Članovi skupštine zatim su izglasali novi, nadopunjeni statut kluba te su izabrani novi članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Stegovnog suda i likvidator. Za novu predsjednicu kluba izabrana je Ivana Ferenčić. Novoizabrani Upravni odbor sastati će se sljedećeg tjedna kako bi izabrao novog tajnika ili tajnicu kluba, a sastanke će održati i ostala novoizabrana tijela. Novoizabrana predsjednica uputila posebno je naglasila želju za radom i suradnjom s udrugama i tvrtkama, kao i do sada.

Posebna i najveća pažnja će se usmjeriti na rad s djecom jer su oni najbrojnija skupina u klubu, a ujedno su i naša budućnost, naglasila je novoizabrana predsjednica. Cilj je do kraja godine privući još više novih članova, te im osigurati kvalitetan rad kako bi se stvorio igrački kadar za buduće sezone. Kroz organizaciju raznih turnira djeci će se pružiti i u njima dodatno probuditi i osnažiti natjecateljski duh. Nova uprava će još veću pažnju i rad usmjeriti k suradnji i komunikaciji s roditeljima djece koji u značajnoj mjeri doprinose radu kluba.

Kroz dosadašnje 32 godine rada Rukometni klub Đurđevac zabilježio je zapažene rezultate. Tako se klub nekoliko sezona natjecao u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi, te je sudjelovao u polufinalu tadašnjeg Kupa europskih gradova. RK Đurđevac se, od sezone 2010./2011. natječe u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi. Sezonu 2016./2017. klub je završio na 8. mjestu sa ukupno osvojena 23 boda. Cilj je iduće sezone ostvariti još bolji rezultat, pružiti dobar primjer mlađim ekipama te ih time dodatno motivirati.

Rukometni klub Đurđevac broji ukupno 108 članova od kojih većinu čine djeca. U seniorskoj ekipi nalazi se ukupno 26 igračica dok preostalih 82 igračice sudjeluju u radu mlađih dobnih kategorija.