Izložba jaslica i unikatnih ukrasa Božiću ususret


Nedjelja, 13. prosinca 2015.

Po prvi put Udruga Peski Art Đurđevac organizirala je hvale vrijednu izložbu tradicijskih božićnih jaslica i unikatnih božićnih ukrasa pod nazivom Božiću ususret. Na izložbi je sudjelovalo 15 izlagača Božićnih jaslica i 13 izlagača božićnih ukrasa, a vidljiva je i velika zainteresiranost za sudjelovanje djece i mladih čime se osigurava prenošenje i čuvanje tradicijske baštine na buduće generacije. U prigodnom programu otvorenja izložbe nastupili su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i Jura Jakelić.

Predsjednik Udruge Peski Art Franjo Mihočka zahvalio se svim izlagačima na sudjelovanju i Gradu Đurđevcu na sponzorstvu te je istaknuo da se nada da će ova manifestacija prerasti u tradiciju  i time doprinijeti promociji našega Grada i kraja. Prisutne je pozdravio i župnik Marko Rac koji je naglasio da je gotovo nemoguće zamisliti toplinu božićnog ugođaja bez jaslica i bora te je uz prigodan govor poželio svima sve najbolje tokom nadolazećih blagdana.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je pohvalila inicijativu i ideju udruge te je predložila da se na godinu ovaj događaj preseli u prostore Muzeja Grada Đurđevca uz zajedničku suradnju te da preraste u veću manifestaciju koja bi okupljala još više izlagača iz cijele Hrvatske, a postava izložbe da bude postavljena tijekom cijelog prosinca. Također je istaknula da ovakvi događaji doprinose očuvanju tradicije, baštine našega kraja i obogaćuju turističku ponudu Đurđevca.