Izrada domaćih sapuna u sklopu akcije Ruke peri, zdravlje čuvaj


Nedjelja, 24. rujna 2017.

U okviru građanske akcije Ruke peri, zdravlje čuvaj održano je predavanje o važnosti higijene i zdravlja za zainteresirane građane i članove Udruge Mali princ koje je održala studentica medicine i volonterka udruge Anamarija Potkonjak.

Na početku druženja predsjednica udruge Kristinka Štefan predstavila je građansku akciju koja se provodi od 01. rujna do 15. listopada, a nakon toga je uslijedilo predavanje gdje su sudionici dobili informacije kako pravilno prati ruke, koje su opasnosti ako se ne vrši pravilna i redovita higijena, koje se bolesti prenose nečistim rukama te kakva bi trebala biti naša prehrana da bi što bolje očuvali svoje zdravlje.

Tijekom ovog tjedna u prostoru Udruge Mali princ također su održane i radionice izrade sapuna s djecom osnovnoškolskog uzrasta, Udrugom žena grada Đurđevca i Udrugom žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac. Zajedno su izradili stotine sapuna različitih mirisa, boja i oblika te su oslikali male poruke na temu zdravlja i higijene koje će se pakirati uz sapune.

Sapuni nastali na ovim radionicama dijeliti će se građanima na štandovima na trgu početkom listopada, a s ciljem podizanja svijesti o važnosti higijene kao prevenciji zaštite zdravlja.