Đurđevački gimnazijalci položili maturu uz 100 postotnu prolaznost


Četvrtak, 21. srpnja 2022.

Nakon objave konačnih rezultata državne mature maturanti i nastavnici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac mogu biti ponosni na svoja postignuća jer su uspjeli pokazati da predani rad i požrtvovnost uvijek vode do uspjeha.

– Ovo je sedmi put u 13 godina da smo ostvarili takav uspjeh. Pravo na upis na višu razinu obrazovanja imaju svi maturanti, čime pokazujemo da smo najbolje mjesto za pripremu za državnu maturu, upise na fakultet i kroz naš pristup i projekte, općenito za život. Iz svih ispita imamo učenike čiji je rezultat među 10 posto najboljih u državi, pri čemu treba izdvojiti rezultat učenice Anje Dergez koja je ispit matematike na višoj razini riješila s 95 posto te se našla među dva posto najboljih učenika u Hrvatskoj – istaknuo je ravnatelj Gimnazije Tomislav Ostojić.

Treba napomenuti i da je od 31 učenika njih 27 steklo pravo upisa na prvi izbor, a 4 na drugi izbor studija što je opet dobar pokazatelj pripremljenosti učenika za maturu i upise na fakultete.

To dokazuje da se u školi radi kvalitetno, da su učenici kroz četiri godine gimnazijskog obrazovanja uspješno savladali planirane sadržaje iz svih predmeta i nimalo ne zaostaju za učenicima iz cijele Hrvatske.

Đurđevačkih gimnazijalci i njihovi profesori sudjeluju u brojnim kulturnim, turističkim manifestacijama, priredbama, sportskim natjecanjima u Đurđevcu i okolnim mjestima kroz sudjelovanje u brojnim izvanškolskim aktivnostima poput folklora, solo pjevanja i pjevanja u vokalnim sastavima i zborovima, šahovskim, nogometnim, rukometnim i košarkaškim turnirima, kazalištima, likovnim i fotografskim aktivnostima te dokazuju da se sve može uz dobru organizaciju vremena i puno truda.

Čestitke svim učenicima i nastavnicima na ovako lijepim rezultatima.