Još jedna uspješna godina: Udruga Peski-Art može se pohvaliti brojnim ostvarenim projektima u 2019.


Četvrtak, 12. ožujka 2020.

Ovaj tjedan u prostoru društvenog doma Mladen Markač u Đurđevcu na Peskima održana je redovna  godišnja skupština udruge Peski-Art Đurđevac.

Skupštini se odazvala većina članova, a kao gosti skupštini su prisustvovali u ime Grada Đurđevca podpredsjednica Gradskog vijeća Kristina Benko Markovica, podpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić te predstavnici prijateljskih udruga s kojima udruga surađuje.

Na skupštini su podnesena izvješća o radu i poslovanju udruge. Predsjednik udruge Franjo Mihočka podnio je izvješće o radu udruge u 2019. godini u kojem je prezentiran  rad i aktivnosti udruge.

U izvješću je rad odruge ocijenjen kao vrlo uspješan jer je udruga u 2019. odradila preko 20 značajnih aktivosti diljem Hrvatske, a i inozemstva. Kao najznačajniji ocijenjeni su izvorni projekti udruge koje je udruga osmislila i koje provodi od njena osnutka. To su Likovna radionica Peski-Art Đurđevac sa svečanom priredbom Podravina svojemu generalu koja se prošle godine održala po sedmi puta, a sa koje su likovni radovi darovani Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos Knin, zatim izložba pisanica Uskrsu ususret 2019. i izložba božićnih jaslica Božiću ususret 2019., koje su održane peti put. Tu je i priredba Peščani svojemu Gradu koju udruga tradicionalno za Picokijadu priređuje u suradnji sa Mjesnim odborom Peski i udrugama i kreativnim pojedincima kvarta Peski.

Podneseno je izvješće o  financijskom poslovanju koje je iznio blagajnik udruge Krunoslav Kranjec, te izvješće Nadzornog odbora koje je iznio Krešo Vujčić. Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Također jednoglasno su donijete izmjene Plana i programa rada te financijskog plana za 2020. godinu.

Nakon toga skupštini su se obratili gosti koji su pohvalili rad udruge, a naročito je pohvaljena suradnja udruge s ostalim udrugama, ustanovama i institucijama jer se na taj način stvara zajedništvo i sinergija ideja čime se dodatno obogačuje život sredine u kojoj se djeluje i živi.

Pod točkom razno novim članovima uručene su članske iskaznice, a i prihvaćene zamolbe novih zainteresiranih za učlanjenjem. Slijedilo je druženje i razgledavanje štanda udruge sa materijalima koji predstavljaju rad udrugeu 2019. godini kroz zahvalnice, priznanja, diplome, darovnice te kataloge izložbi.