Još jedna uspješna godina: Udruga Peski-Art može se pohvaliti brojnim ostvarenim projektima u 2018.


Srijeda, 6. ožujka 2019.

U Društvenom domu Mladen Markač u Đurđevcu na Peskima održana je redovita godišnja skupština udruge Peski-Art Đurđevac.

Skupštini se odazvala većina članova, a na skupštini su prisustvovali i brojni gosti te prijatelji udruge.

Predsjednik udruge Franjo Mihočka podnio je iscrpno izvješće o radu udruge u 2018. godini u kojem je prezentirano bogatstvo rada i aktivnosti udruge. Prethodna godina ocijenjena je kao najuspješnija od kad je udruga osnovana, a između ostalog istaknuta su dva najznačajnija uspjeha-nagrada za najuspješniju udrugu u Republici Hrvatskoj na 34. susretima likovnih stvaratelja Hrvatskoga Sabora Kulture u Slavonskom Brodu i nagrada za najuspješniju udrugu na 5. međunarodnoj izložbi minijatura (slike dimenzija do 15x15 cm) u Popovači gdje su sudjelovali izlagači iz 17 zemalja sa 4 kontinenta.

Osim tih aktivnosti udruga je u 2018. odradila još preko 20 značajnih aktivosti diljem Hrvatske, a i inozemstva, a među najzanačajnijima su izvorni projekti udruge 6. likovna radionica Peski-Art Đurđevac sa svečanom priredbom Podravina svojemu generalu, izložba pisanica Uskrsu ususret 2018. i izložba božićnih jaslica Božiću ususret 2018. kao i priredba Peščani svojemu Gradu koju udruga tradicionalno za Picokijadu priređuje u suradnji sa Mjesnim odborom Peski i udrugama i kreativnim pojedincima kvarta Peski.

Prezentirano je financijsko izvješće koje je iznio blagajnik udruge Krunoslav Kranjec te izvješće Nadzornog odbora koje je iznio Krešo Vujčić. Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Gradonačelnik Hrvoje Janči čestitao je udruzi i svim članovima na ostvarenim rezultatima te je naglasio kako je udruga jedna od najaktivnijih u Đurđevcu. Pohvalio je i zajedničku suradnju i povezivanje udruge sa ostalim udrugama, institucijama i ustanovama na području grada.

Pohvalama za rad i uspješnu godinu pridružila se i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić te predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić koji je istaknuo i izvrsnu sa suradnju s Mjesnim odborom koji će i dalje biti potporu u aktivnostima udruge.

Pohvale radu udruge iznio je i stalni suradnik udruge i stručni voditelj likovnih radionica, povjesničar umjetnosti prof.Franjo Horvat.

Pod točkom razno novim članovima uručene su članske iskaznice, nakon čega je slijedilo druženje i razgledavanje štanda udruge sa materijalima koji predstavljaju rad udruge i prikazuju bogatstvo aktivnosti kroz zahvalnice, priznanja, diplome, darovnice te kataloge izložbi.