“Kad se male ruke slože”


Petak, 4. travnja 2014.

U zajedničkoj radnoj akciji Društva za uljepšavanje Grada i zaštite čovjekove okoline „RODA“ Đurđevac, Grada Đurđevca, Mjesnog odbora Centar, Odreda izviđača „Picoki“ Đurđevac i mnogobrojnih dobrovoljaca, 3. travnja 2014. godine, na javnim površinama grada Đurđevca posađeno je 50-tak sadnica kruške - đurđevačke trorotke. Navedene sadnice Gradu je poklonio gospodin Marijan Panić, predsjednik Mjesnog odbora Centar i proizvođač loznih i voćnih sadnica, te proizvođač starinskih sorti jabuka i krušaka – proizvođač koji se posebno angažirao na proizvodnji i rasprostranjenosti kruške Đurđevačke trorotkinje.

Sadnice đurđevačke trorotke posađene su na javnim površinama u blizini postojećih, kao i na lokacijama budućih dječjih igrališta, kako bi djeca za vrijeme svoje igre mogla uživati u njezinim plodovima.

Gradonačelnik Željko Lacković i pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Marijana Zlatec pohvalili su ovu hvalevrijednu donaciju, dok je pročelnica Marijana Zlatec sudjelovala i u sađenju sadnica.