Karate klub Đurđevac ima viceprvakinje Balkana


Utorak, 2. lipnja 2015.

Ema Juričić i Ema Čorba, članice mlade reprezentacije Hrvatske u karateu, ostvarile su vrhunski rezultat osvajanjem  srebrnih odličja na 20. karate prvenstvu Balkana za djecu od 10-14 godina.

Jedno od najprestižnijih prvenstava za djecu, na kojem je sudjelovalo više od 800 natjecatelja iz 11 država Balkana (Hrvatske, BiH, Turske, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije, Republike Kosovo, Slovenije, Rumunjske, Bugarske), održalo se u Crnoj Gori, u gradu Herceg Novom od 29.-31. svibnja 2015.
Đurđevački karatisti Ema Juričić, Ema Čorba i Jan Posavec, koji je izgubio u prvom kolu i ostao bez plasmana, sastavni su dio hrvatske mlade reprezentacije koja je na prvenstvu brojala 64 člana, te zauzela 6. mjesto u ukupnom poretku sa osvojene 2 zlatne, 5 srebrnih i 9 brončanih medalja.

Ovom velikom uspjehu naših karatistica pridonijeli su i njihovi treneri Luka Cestar i Nikola Kopričanec te i njima čestitamo na ovako velikom uspjehu, a naše i ostale natjecatelje mlade reprezentacije bodrio je i dio stručnog stožera HKS-a, Luka Cestar i Ivan Juričić.