Karate klub Đurđevac nastavlja sa odličnim rezultatima


Petak, 12. listopada 2018.

Karate klub Đurđevac  sudjelovao je na tri međunarodna karate turnira koji su se održali u Rijeci,  Križevcima i Čavlama protekla dva vikenda.

Na 18. CROATIA OPEN-uu Rijeci u prekrasnoj dvorani sportskog centra Zamet, na kojem je u tri dana nastupilo 1.900 natjecatelja iz 255 klubova i 25 država naši karatisti osvojili su jednu srebrnu i tri brončane medalje

U jakoj konkurenciji naši natjecatelji pokazali su odlične borbe i zasluženo stali na postolje. Ema Čorba osvojila brončanu medalju dok je Ema Juričić zaustavljena u drugom kolu. Drugi dan na turniru nastupili su Domagoj Kesak koji je osvojio odlično 2. mjesto, Ivan Juričić 3. mjesto i Valerio Prevedan također 3. mjesto. Niko Marović je odradio odličnu borbu i nepošteno je zaustavljen u prvom kolu gdje mu je poništen bod koji bi ga odveo u daljnje natjecanje.

Vikend poslije đurđevački karatisti nastupili su u Križevcima i Čavlama gdje su također ostvarili odlične rezultate. Na turniru u Križevcima gdje je nastupilo 300 natjecatelja iz 38 klubova i 3 države naši karatisti osvojili su 2. mjesto u ukupnom plasmanu klubova sa 5 zlatnih, 6 srebrnih i 3 brončane medalje. Zlatne medalje osvojili su Lorena Čorba, Valerio Prevedan, Domagoj Kesak, Ema Čorba, i ekipno kate učenice. Srebrne medalje osvojili su Josip Pandur, Patrik Zlatec, Niko Marović, Domagoj Kesak u starijoj kategoriji, Ema Čorba i Mateja Prevedan u kategoriji kadetkinja. Brončane medalje osvojili su Petra Gašparac, Lucija Lauš i Niko Marović u starijoj kategoriji.

U nedjelju 7. listopada na 6. Grobničan kupu koji se održao u Čavlama natjecali su se Niko Marović i Domagoj Kesak.  Na turniru je nastupilo 454 natjecatelja iz 42 kluba i 4 države gdje je Niko Marović osvojio zlatnu medalju,  a Domagoj Kesak zauzeo 5. mjesto.

Sa natjecateljima su radili treneri Darko Bunjevac, Jakov Bunjevac, Valentina Benc i Ivor Bolteković Tkalec koji su ih ujedno i pripremali za ova natjecanja.

-Ovaj vikend Karate klub nastupa na natjecanju u Daruvaru gdje također očekujemo dobre rezultate- rekao je predsjednik kluba Ivan Juričić.