Karate klub osvojio 6 medalja na turniru u Bugarskoj


Utorak, 14. ožujka 2017.

Karate klub Đurđevac nastupio je na međunarodnom turniru 5. NIKON OPEN 2017 u Bugarskoj  na kojem se okupilo preko 700 natjecatelja iz 12 država i 50 klubova. Karate klub dobio je pozivnicu za ovo natjecanje kao jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj što su i ovaj put dokazali osvojivši jednu zlatnu, dvije srebrne i tri brončane medalje sa pet natjecatelja.

Zlatnu medalju osvojila je Ema Juričić u kategoriji ml. Kadetkinja +45kg koja je svojim odličnim borbama i ovaj put pokazala zašto je u samom vrhu karate sporta. Osim zlatne Ema je osvojila i brončanu medalju u starijoj kategoriji. Također odlični u svojim nastupima bili su Niko Marović i Valerio Prevedan koji su osvojili srebrne medalje, te Mateja Prevedan i Ivan Juričić koji su osvojili brončane medalje.

Osim pojedinačnih medalja naši dečki su još nastupili u timskoj kategoriji ekipno učenici gdje su u sastavu Niko Marović, Ivan Juričić i Valerio Prevedan osvojili treće mjesto.

Na ovom turniru konkurencija je bila toliko jaka da je svaku medalju bilo teško osvojiti i na postolje su se penjali samo najbolji, a naši karatisti pokazali su svojim borbama zašto su jedan od najboljih klubova.
Pripreme za natjecanje odradili su trener Luka Cestar i kondicijski trener Ivan Đuroci koji su zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Ovo natjecanje iskoristili su i kako bi pozvali klubove iz drugih zemalja na međunarodni turnir PODRAVINA-ĐURĐEVAC OPEN 2017 koji će se održati 8. travnja u Sportskoj dvorani Strukovne škole.